top of page

Yoon Thoen - Yoon Fotografie - Temse

"Where the rubber meets the road"

 

Het leven kan zich op een vreemde manier in allerlei bochten wringen. Fotografie heeft me door de jaren heen altijd op een of andere manier geraakt. Sinds de aankoop van mijn allereerste digitale fototoestelletje in 2005, hield ik me bezig met amateur snapshots van alles wat ik tegen kwam. Maar op een gegeven moment bleek die hobby (als schoolganger) voor mij te duur om dit meer serieus op te nemen en is fotografie op een zeer laag pitje komen te staan.

Op creatief vlak hield ik me (nog steeds trouwens) vooral bezig met die andere dure hobby: het maken van muziek op gitaar. 
 

Mijn interesse werd uiteindelijk opnieuw aangewakkerd door mijn voorliefde voor reizen. Het vastleggen van de bijzondere en verre plaatsen in de wereld maakt iets in me los wat voor mij enkel vertaald kon worden door middel van een foto. Mijn hobby als fotograaf is intussen uitgegroeid tot een bijberoep.
 

Ik fotografeer zoals ik muziek maak en dat is vrij duister en melancholisch. Geïnspireerd door de muziek van Sigur Rós, Mogwai, Hans Zimmer en films van Darren Aronofsky en Christopher Nolan.

Tijdens het maken van foto's zoek ik steeds naar bepaalde emoties en spontaniteit en probeer ik de realiteit zo eerlijk mogelijk weer te geven.  

Favoriete emoties die perfect weerspiegelen wie ik ben:

  • Introvert, met een kantje aan.

  • Nostalgisch en steeds op zoek naar wat was.

  • Eenzaam, doch nooit alleen.

  • De eeuwige last van de vergankelijkheid der tijd.

_MG_0900.jpg
bottom of page